Het herstel van een hernia kost tijd. In alle lamellen is schade ontstaan omdat de scheur dwars door de annulus loopt. Deze schade herstelt het beste als de spanningen in de annulus niet hoger zijn dan nodig is. Dat is het geval als de rug- en nekwervels in een neutrale stand staan.

   

  De tussenwervelschijf (discus)

  Tussenwervelschijf - De discus

  De annulus bestaat uit een ring met ongeveer 20 lamellen vol met sterke vezels. Bij een hernia zijn alle lamellen beschadigd.

  Als de slaaphouding niet optimaal is, hoeft dat bij mensen zonder klachten geen probleem te zijn. Maar bij mensen met een hernia kan een beetje scheef of gedraaid liggen al snel tot extra klachten leiden en het herstel vertragen.

   

  De oplossing

  De stand van de rug en nek kunnen tijdens het slapen worden verbeterd door te liggen op de zij met een lichaamskussen en een in hoogte verstelbaar hoofdkussen met neksteun. Daarnaast is het goed om te kiezen voor een matras dat goed aansluit bij het lichaam.

  1) Slapen met een lichaamskussen

  Goede houding met Hi4 matras - Hi4 en body pillow

   

  Het gebruik van het Mikoala Body Pillow leidt tot een goede stabiele slaaphouding met minder draaiing in de rug en in de nek. Dit is uiterst belangrijk om goed te kunnen herstellen van een hernia. Het lichaamskussen zorgt ervoor dat je niet half gedraaid op de buik gaat liggen, wat zorgt voor spanning in de rug- en nekwervels.

   

  2) Slapen met een in hoogte verstelbaar hoofdkussen

  Ga ook slapen met een Hi4 Deluxe Pillow en stel het kussen in op de juiste hoogte. Door de neksteun wordt de nek gelijkmatig ondersteund en staat deze in een neutrale stand.

  Verschil wel of geen neksteun

   

  3) Een goed matras dat op maat is ingesteld

  Het Module matras en de kussens zijn te zien, te testen en te bestellen bij de dealers van Ligwijzer.

   

  HerniaRugRugklachten

  Relevant bij deze klacht

  Mikoala Slaapsysteem: Hi4 Deluxe Kussen + Body Pillow - Ligwijzer.nlMikoala Slaapsysteem: Hi4 Deluxe Kussen + Body Pillow - Ligwijzer.nl
  Mikoala Mikoala Slaapsysteem: Hi4 Deluxe Kussen + Body Pillow
  Aanbieding€159,99 Normale prijs€179,99
  Op voorraad

  Andere artikelen

  Bekijk alle artikelen

  Migraine

  Migraine is een ernstige vorm van hoofdpijn. Het wordt gekenmerkt door aanvallen van zware, vaak misselijkmakende en kloppende hoofdpijn. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren. Er bestaan diverse vormen van migraine, waarvan deze de belangrijkste zijn: de Klassieke migraine en gewone migraine

  Pijn in de rug

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen lage rugklachten en hoge rugklachten. Onder hoge rugklachten worden de klachten bedoeld vanaf grofweg de scho...

  Spanningshoofdpijn

  Spannigshoofdpijn Oorzaken Wat kun je doen tegen spanningshoofdpijn? 1. Verminder nek-belastende houdingen 2. Verbeter de slaaphouding 3. Ther...

  De juiste houding. Uitgelegd in 2 minuten.