Onderzoek naar beter slapen

    In samenwerking met het maandblad GezondNU is bij 89 lezers van hun blad onderzoek gedaan naar de effecten van ‘Anders Slapen’. Het slapen met een bodykussen in combinatie met een Hi4 Pillow werd na 30 dagen vergeleken met het slapen zoals ze gewend waren. 80 lezers voldeden aan de voorwaarden, zoals het op tijd retoursturen van de vragenlijsten. 

    Hi4 pillow en body pillow

    Uit deze studie bleek:

    • Dat deze manier van slapen leidt tot een flinke afname van hoofdpijn, nekpijn en rugpijn én tot een beter slapen.
    • 65% van de proefpersonen meldde een verbetering van de slaap en 58% was beter uitgerust.

    Slaapkwaliteit beter door Hi4 kussen + body pillowUitgerust door Hi4 kussen + body pillow

     
    Verklaring van verbetering slaap

    De verklaring is niet met zekerheid aan één oorzaak te koppelen. Er werden in deze studie meerdere  effecten gevonden die invloed op de slaap kunnen hebben:

    1. Ligcomfort

    Bij 60% van de proefpersonen werd het ligcomfort beter, bij 4% slechter. Als je lekkerder ligt, zou dat de kwaliteit van de slaap ten goede kunnen komen.

    2. ’s Nachts wakker worden

    Van de deelnemers werd 51% ’s nachts minder vaak wakker, 10% vaker. Hoe minder vaak je wakker wordt, hoe beter de slaap zou kunnen zijn.

    3. Pijn

    De deelnemers meldden een daling van het aantal dagen met hoofdpijn (gemiddeld -39%), nekpijn (-67%) en rugpijn (-25%). Daarnaast nam de ernst van de pijn gemiddeld bij alle proefpersonen af met 47% en toe bij 7%.

    De meest waarschijnlijke verklaring van de betere slaapkwaliteit door ‘Anders Slapen’ is dat mensen minder vaak wakker worden van de pijn. De slaap wordt minder onderbroken. Daarnaast speelt een hoger comfort door het bodykussen en Hi4 hoofdkussen vermoedelijk ook mee.  

    AanbiedingSleep Better Set: bespaar 20 euro

    Sleep Better Bundle

    De combinatie van beide kussens werkt beter dan ieder voor zich. Het bodykussen zorgt voor een betere slaaphouding, het Hi4 kussen voor betere ondersteuning. Als je alleen met een Hi4 kussen slaapt maar je ligt er verkeerd op, dan werkt het niet optimaal.

    Meer info
    Onderzoeksverslag GezondNU
    1e publicatie GezondNU
    2e publicatie GezondNU
    Spanningshoofdpijn
    Nekpijn
    Rugpijn

    Slaaphouding

    Kussens voor de beste slaaphouding

    Andere artikelen

    Bekijk alle artikelen

    Migraine

    Migraine is een ernstige vorm van hoofdpijn. Het wordt gekenmerkt door aanvallen van zware, vaak misselijkmakende en kloppende hoofdpijn. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren. Er bestaan diverse vormen van migraine, waarvan deze de belangrijkste zijn: de Klassieke migraine en gewone migraine

    Pijn in de rug

    Er wordt onderscheid gemaakt tussen lage rugklachten en hoge rugklachten. Onder hoge rugklachten worden de klachten bedoeld vanaf grofweg de scho...

    Spanningshoofdpijn

    Spanningshoofdpijn Wat is spanningshoofdpijn? Oorzaken Wat kun je doen tegen spanningshoofdpijn? Verbeter de slaaphouding Verminder nek-belaste...