Het kussen heeft een unieke vorm met een smalle neksteun. De vorm van het kussen sluit precies aan bij de vorm van de nek en het hoofd. Hierdoor kunnen de nekspieren ‘s nachts optimaal ontspannen.

  Bij de meeste hoofdkussens ontbreekt de neksteun of is deze te breed. De neksteun van het Mikoala Hi4 Delux Pillow is smal en vult precies de ruimte op onder de nek. Naar achteren toe maakt het kussen een ronding die precies aansluit bij de contouren van het hoofd.

  Het Hi4 hoofdkussen met de juiste ondersteuning van de nek

   

  Dit orthopedische ontwerp zorgt ervoor dat bestaande hoofd- en nekklachten worden verminderd en kan nieuwe klachten voorkomen. Onze klanten laten ons weten dat hun klachten verdwijnen, ze beter slapen en overdag meer uitgerust zijn.

  Neklachten, alle kussens geprobeerd. Deze helpt écht. Neklachten zijn na een paar weken verdwenen.

  Alberto Bouma - 14-03-2019

   

  In 8 hoogtes verstelbaar

  Het Mikoala Hi4 Deluxe kussen kan op eenvoudige wijze versteld worden in 8 standen. Het bovenste deel van het kussen zorgt voor een goede ondersteuning van de nek.

  Aan de onderkant kunnen drie losse delen toegevoegd worden met behulp van een innovatieve, verstelbare hoes. Met deze 4 lagen kan het hoofdkussen in 8 hoogtes versteld worden.

  hi4 hoofdkussen 8 settings

   

  Dat het kussen verstelbaar is, heeft een aantal belangrijke voordelen. De hoogte is optimaal aan te passen aan:

  • De hardheid van het matras
  • De favoriete slaaphouding 
  • De breedte van de schouders
  • Veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld op vakantie.

   

  Topkwaliteit NASA traagschuim

  Het Mikoala Hi4 Deluxe pillow is gemaakt van een goede kwaliteit traagschuim, ook wel 'NASA-schuim’ genoemd. Dit traagschuim zorgt voor een lange levensduur van het kussen en heeft goede drukverdelende eigenschappen.

  Er is gekozen voor een speciaal type van dit schuim, waardoor het ook relatief zacht blijft bij een lage temperatuur (veel andere kussens van traagschuim worden in de winter bijvoorbeeld onaangenaam hard).

   

  Goede vochtregulatie

  Een van de grootste bedreigingen van de levensduur van een hoofdkussen is vocht.

  In de toplaag van het Hi4 Deluxe pillow zijn daarom ventilerende geulen aangebracht. Geulen zijn goed voor de vochtregulatie. Eventueel aanwezig vocht komt in de geulen, maar niet in de kern van het kussen. Door een oppervlakkige luchtstroom verdampt het vocht weer en zo blijft het kussen van binnen droog.

  De geulen helpen niet alleen met de vochtregulatie, ze zorgen ook voor een zachte bovenlaag, waardoor het kussen heerlijk ligt!

  Het Hi4 pillow met vochtregulatie

  De hoes is comfortabel zacht, vochtabsorberend, non-allergeen, afneembaar en wasbaar. Eerste klas velours, bestaande uit 75% katoen en 25% polyester.

  Ontwerp Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

  De hoogte van het kussen is aan de zijkanten lager dan in het midden. Daardoor wordt het hoofd minder tegengehouden als je iets naar voren draait met de romp (minder draaiing in de nek). Het gevolg is tevens dat een vrije ademhaling mogelijk blijft, ook als je wat naar voren gedraaid ligt.

  Het kussen is aan de voorzijde licht gekromd. Hierdoor loopt de neksteun grotendeels onder de kin langs en heb je geen last van druk op de wang wanneer je op de zij ligt.

  Een ander voordeel is dat als het lichaam een beetje opschuift, de houding op het kussen toch goed blijft. Daarnaast sluit het kussen beter dan een recht kussen aan bij de schouders als je op de rug ligt.

   

  Formaat Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

  Het Mikoala Hi4 Deluxe kussen is iets kleiner dan een gewoon kussen en dat heeft een belangrijk voordeel. In zijligging ligt het gelaat dicht bij de rand. De wang ondervindt daardoor minder tegendruk van het kussen dan als het er verder vanaf ligt. Dit leidt tot minder draaiing en meer ontspanning in de nek. Ook de vorm van het kussen draagt daaraan bij, zoals de smalle neksteun en de maanvormig gekromde voorzijde.

  De jarenlange feedback van patiënten en andere gebruikers is gebruikt om de vorm en het formaat te kiezen die voor de meeste mensen het best bevalt. 

   

   

  Ontwikkeling Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

  Het Mikoala Hi4 Deluxe Pillow is ontwikkeld in de praktijk.

  In de ruim 20 jaar als fysio- en manueel therapeut paste Jan Willem Elkhuizen de hoofdkussens van zijn patiënten aan. Hij kreeg zo steeds een beter inzicht wat voor effect een goed hoofdkussen heeft op hoofd-, nek- en rugklachten.

  Samen met industrieel ontwerper Rick Blom hebben deze jaren aan ervaring met patiënten geleid tot het Mikoala Hi4 Pillow, de eerste versie van het hoofdkussen, die in 4 standen verstelbaar was.

  Met hulp van de feedback van gebruikers is het formaat aangepast en de verstelbaarheid vergroot naar 8 hoogtes, waarna het kussen Mikoala Hi4 Pillow Deluxe is genoemd.