Het comfort wordt vooral bepaald door de eigenschappen van de geïntegreerde toplaag. Daarbij spelen diverse factoren een rol, zoals hardheid, veerkracht, warmte en vochtregulerende eigenschappen. Wij hebben samen met Frieschen Beddenmakers uit Joure een voorselectie voor u gemaakt van drie comfortlevels.
   

  Zacht: Geltex Comfort

  De geïntegreerde toplaag bestaat bij level 1 uit zachte Geltex. Dit is een innovatief type koudschuim. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het niet koud. Het ontleent zijn naam aan de eigenschap dat het niet vervormt door lichaamswarmte. Verder behoudt Geltex zijn structuur en veerkracht uitstekend, en voelt het heerlijk zacht aan. Het heeft een open celstructuur waardoor het goed ventileert en vocht kan verdampen. Geltex gaat lang mee en maakt een matras duurzaam. Deze eigenschappen maken Geltex een van de beste materialen om een matras van te maken.

  Medium: Geltex comfortlaag

  De hierboven beschreven eigenschappen gelden ook voor de medium variant van Geltex. Het is alleen iets steviger waardoor het voor mensen van gemiddeld gewicht vaak de beste keus is. De zachtere Geltex is daarentegen voor mensen met licht gewicht en met voorkeur voor een zacht matras, vaak de beste keuze.

  Harder: HR50 comfortlaag

  De hardste comfortlaag bestaat uit HR50 koudschuim, dat is nog wat steviger dan medium Geltex. Ook dit schuim is van hoge kwaliteit en heeft eveneens uitstekende eigenschappen voor een matras. Het is niet alleen iets harder dan Geltex, maar ook iets koeler. Vooral voor wat zwaardere mensen kan dit de beste keuze voor een toplaag zijn.